Berlin.

M: A podaljšan vikend v Berlinu?
D: Ja.
M: Business or pleasure?
D: Pri men je business zmeri tud pleasure.

Blagor men.

photo list

Sem se pa vseeno malo zamislila po tem vikendu. Mini me zna dobit čist izkrivljeno predstavo o turizmu. Naši ogledi mest se sukajo skoraj izključno okoli lokalov. In v Berlinu je kej za vidt. O ja. Kafanska scena je tam v polnem razcvetu.

photo 2

Če povzamem, s kavo v Berlinu ni heca. Na pošteno skodelico se čaka vsaj dobrih pet minut. Brez vzorca na peni? Pozabi. In še nekaj. V resnih kavarnah je priprava kave domena hipsterjev.

photo hip

Ko se ti zgodi, da mini me hodi naokoli in govori samo še o čednih skodelicah in, da v prejšnjem bistroju so imeli pa lepše krožnike, veš, da je čas za ZOO. Prvič v življenju sem videla podvodne konje.

photo-4

Objavljeno v Neuvrščeni | 5 Komentarjev

Long time no sea.

Kaj zdaj od mene zahteva blogerski bonton? Opravičilo? Razlago? Kaj pa vem.

Za začetek vam pokažem par fotk s počitnikovanja.

paros

Če sodim jaz, Paros zmaga na lepotnem tekmovanju grških otokov, ki sem jih uspela obiskat. Poleg tega premore pristne taverne, luštne vasice, nore razglede in fino hrano. Prikupil se mi je tudi Antiparos, mini sosednji otok z dušo in čednim mestecem.

naxos

Naxos ima najlepše plaže. In najboljši pomfri. V celem času nismo niti enkrat naleteli na zmrznjen pomfri. Res. Ampak na Naxosu je bil še posebej dober!

mikonos

Mikonos. Šminkerski otok, ker vladajo Louis Vuitton taške, fensi bari in hude restavracije. Na eni strani natlačene žurerske plaže, na drugi pa umirjeni zalivi s kristalnim morjem. Mikonos pa je tudi otoček z zaspano vasico v notranjosti in hudo navitimi cenami ob morju.

bazilike v grciji

V Grčiji dobi tudi Bazlika nove razsežnosti. Praktično na vsakem koraku. Rekorderka skrajno desno spodaj mi je segala do ramen. Prsežem.

Če povzamem… Veter v laseh in kič na polno.

Rečte, da sem se vam vsaj malo odkupila.

Objavljeno v Neuvrščeni | 2 Komentarjev

Modri nasveti za pomlad

Izposojeno pri Kinfolk Magazinu, Vol.7.

Izposojeno pri Kinfolk Magazinu, Vol.7.

Ta drugo slikco sem si inštalirala za background na svojem telefonu. Mami se čudi, zakaj bi hotla met “dva stara deca”. Pojma nima. Men sta čist huda, ker onadva sta pač mal posedela. Tkole lepo na klopci.

Objavljeno v Neuvrščeni | 1 Komentar

Vive le Paris!

Pa smo šli. Planirali smo lahke jakne in balerinke, pakirali smo kape in plašče.

IMG_5321

Veliko smo jedli.

IMG_5324

Veliko pohajkovali. In medtem naleteli na The trgovino. Tole spodaj ni železnina. O ne. Tole je The štacuna za opremo za pečt in kuhat. Meni se je malodane snelo.

IMG_5323

Zmeraj znova me navduši nedeljska tržnica na Place de la Bastille.

IMG_5316

IMG_5318

IMG_5317

Pariz je pač mesto navdihov.

IMG_5331

In ugodnih nakupov.

photo

Objavljeno v Potovanja | Označeno | 8 Komentarjev

Kinfolk večer

Sobotno druženje se bliža z nadzvočno hitostjo. Skrajni čas je, da malo več povem o tem, kako približno naj bi potekali večeri, ki jih bom organizirala tekom leta.

V skladu s prepričanjem, ki stoji za Kinfolk konceptom, je poudarek na druženju. Povabilo k osvajanju novih znanj, novih poznanstev in drugačnega dojemanja sveta, ki nas obkroža. Kinfolkovci prisegamo na enostaven, spoštljiv in naraven pristop k rečem.

Na Kinfolk večerih ne pričakujte kulinaričnih presežkov. Simple and straightforward hrana (to oni tko lepo povejo!) bo odigrala svojo osnovno vlogo povezovanja in ustvarjanja bližine med nami. No, pri tej vlogi malo računamo še na vino, hehe.

Vidimo se v soboto ob sedmih v Bistroju! Nekaj mest je še odprtih. Prijavi se.

Ob tem videu sem se pa jaz zaljubila.

Objavljeno v Kinfolk | Označeno | 12 Komentarjev