Tole je ena mojih najljubših zelenjav. Na svetu.
Snap peas. Snow peas. Sugar peas. Mange tout. Ubistvu, čist navaden cukr grah, pravi moja mami.
Tale je direkt z mojega vrtička.
Kaj čmo z njim?
Definitvno ga je premalo za solato. Nč, kar z lososom se bo družil.
Recept gre tako:
- pobrskaš po hladilniku
- grem stavit, da se ti kje valja kakšen korenček in česen in čebula in ingver
- moj hladilnik je premogel še pest mlade špinače, lemon grass in drobnjak pa teriyaki in soja sauce in sezamovo olje
- na dno gre korenček in špinača, potem losos in vse ostalo
- preliješ z mešanico sojine in teriyaki omake in žlico sezamovega olja
- zaviješ v škrnicelj (peki papir mi je v tem primeru mnogo ljubši od alu folije)
- pečeš na 200 stopinj 20 minut
Medtem lahko:
a) bereš
b) si vrtaš po nosu
c) skačeš gumitvist
d) pripraviš priloge
Zbrala sem d.
Skuhala sem rezance (Chow Mein style), jih popražila na ponvi skupaj z dvema žlicama sezamovih semen.
Na tanko sem narezala kumarico in jo marinirala (Thai style) v sladko kisli pekoči polivki.
Potem sem šla za 6 minut skakat gumitvist. Miss I-Wanna-Have-It-All.
tkole. zdej sem prebrskala cel blog. prav vesela sem, da sem po ne vem katerem kliku pristala tukaj. fajn všečno, ker niste zakomplicirani, ker je domače še pridem.
lp
Uohohohoo! kakšen frišna bazilikina kuhinja!
hvala, milena!
ja, matilda, a ni čedna moja nova glava!