Losos v škrniclju

Tole je ena mojih najljubših zelenjav. Na svetu.

Snap peas. Snow peas. Sugar peas. Mange tout. Ubistvu, čist navaden cukr grah, pravi moja mami.

Tale je direkt z mojega vrtička.

Kaj čmo z njim?
Definitvno ga je premalo za solato. Nč, kar z lososom se bo družil.

Recept gre tako:
- pobrskaš po hladilniku
- grem stavit, da se ti kje valja kakšen korenček in česen in čebula in ingver
- moj hladilnik je premogel še pest mlade špinače, lemon grass in drobnjak pa teriyaki in soja sauce in sezamovo olje
- na dno gre korenček in špinača, potem losos in vse ostalo
- preliješ z mešanico sojine in teriyaki omake in žlico sezamovega olja
- zaviješ v škrnicelj (peki papir mi je v tem primeru mnogo ljubši od alu folije)
- pečeš na 200 stopinj 20 minut

Medtem lahko:
a) bereš
b) si vrtaš po nosu
c) skačeš gumitvist
d) pripraviš priloge

Zbrala sem d.
Skuhala sem rezance (Chow Mein style), jih popražila na ponvi skupaj z dvema žlicama sezamovih semen.
Na tanko sem narezala kumarico in jo marinirala (Thai style) v sladko kisli pekoči polivki.
Potem sem šla za 6 minut skakat gumitvist. Miss I-Wanna-Have-It-All.

 

Ta vnos je bil objavljen v Recepti z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.

3 comments on “Losos v škrniclju

  1. Milena on said:

    tkole. zdej sem prebrskala cel blog. prav vesela sem, da sem po ne vem katerem kliku pristala tukaj. fajn všečno, ker niste zakomplicirani, ker je domače :) še pridem.
    lp

  2. matilda on said:

    Uohohohoo! kakšen frišna bazilikina kuhinja!

  3. darja on said:

    hvala, milena!
    ja, matilda, a ni čedna moja nova glava!

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

*

HTML tags are not allowed.