Moja obsesija z avokadom še kar traja. Res nama je uspelo vzpostavit globok, trajen in predan odnos.
Je pa kar hecna reč tale avokado. Muhaste in trdoglave narave. On igra svojo igro. Ga kupim trdega v trgovini. Ga položim v skledo s sadjem. In mislim nanj. Kdo ve, kdaj se bo odločil, da je prišel najin dan. In če se ga ne lotim tistega dne, ko se je on tako odločil, je lahko že usodno. Prej pa…raje niti ne poskušam.
Danes je bil najin dan. Kljub temu, da ga imam najraje narezanega na rezine, malo pokapljanega z limono in soljo ali pa speštano verzijo, se mi je zazdelo, da bi mu za spremembo pasala še kakšna družba.
Dresing sem naredila tako, da sem ga naseckala na majhne koščke, fino polimonala, posolila, dodala žličko gorčice in dve žlici jogurta. Potem pa to prelila čez zeleno solato, nariban parmezan, malo črnega sezama, na olicu popečene kruhove kockice in popražene pinjole. Na tem mestu mi dovolite še eno modrost iz moje kuhinje. Pinjole pražite vedno in vselej brez multitaskinga.
Da vam niti ne razlagam kako zabavno je imeti v ponudbi v lokalu solato in sendvič z avokadom. Cel žur, vam povem. Ko bom velika, bom imela zorilnice avokada, tako kot pri Pret A Mangerju.
mmmm.
Kako dobro.
Jaz sem si pa ravno toast zažgala.
menjava?
A za pinjole?
NJAMI
Jaz jih tudi ravnokar zorim, kar 3. Za čokoladno tortico
Mmmm. Joy….
Sem se že večkart vprašala, kakšne čarovnije delate pri vas z avokadom, da tako lepo sodeluje in je vedno prav zrel za sendvič s špinačo
Alcessa, spet si najbolj perverzna. Čokoladna torta z avokadom!
jaz bi tudi.
Frišna, veš kaj je najhujše od … daleč vsega? Nisem prevelika oboževalka tort, čokoladnih tudi ne (ma ob pogledu na avokado (in solato) se mi sledijo cine )) … ampak torta je tako neverjetno dobra, da še zdaj ne verjamem … če kdo misli, da je recept treba prevesti v slovenščino, naj se mi prosim pride pofočkat na blog, pa bom zrihtala
Ostanek tedna pri nas jemo solato. Brez avokada zaenkrat …
moosy enkrat ti bom eno čoko mini pie darovala….brez avokada…
hmnjaaah, mam rada diiip jug, frida je moja madonna, ampak avokada ne razumem…jep, goran (kokr brat) ga pripravi tako, da se počutin čisto bond girl, ampak drugi dan ga ponovno gledam na stalaži pri Sosedu tako čez ramo, ker n e vem čsito natančno kakšno politično stališče naj do njega zavzamem.
očitno ga bom morala izprobat še v dendvičku (ri vas v službi) pa še malce se domačit z njim…nekaka zelenjava, ki mi skozi prste spolzi…neeeee, nisem zelje bejba, sam nisva se se še poljubila kot se zagre;)
dendviček je enako sendviček …jeeeeee, saj bom začela brat za sabo (preden kliknem klik)…alpa ne
alpa raj ne.
ker potem imam za cel dan zadost dela, da razvozlazam in guglam besede kokr so: dendviček, minkse, pncetka ipd.
in potem je tukaj še pisana zbirka matildizmov: parmič, ogumiti se, makarunasta oda mlečnosti, tzar pa take fore.
sitetični minksi so moji šali iz kokr kanadske kune ali kakega drugega navideznega poraščenega životinskega bitja.
Kokr kanadska kuna, je kunica, ki so jo naredili v laboratoriju nekje v Venetu, tam kjer delajo tudi druge maziljenja vredna blaga, ki nam pričarajo rakošje Ana Karenine, brez prelivanja krvi.
Japajade, kaj bo pa iz mene, če bom v vsak recept, ki mi je fajn, dala mrtvo truplo, da me boste eni sploh brali, pa namesto avokada svinjsko mast, pa namesto tofuja čevapčiče, pa kaj še vem … Srednjih let, očalasta, gobezdava, pretežka, to bo iz mene.
O.
Hm.
(pa saj sem srednjih let, očalasta, gobezdava in pretežka)
Kakor koli že: Matilda, kee pup de gud sjatl of writting! Jaz tudi rada dešifriram …
matilda bi napisala sajtl:I
očalasta (mad girl), pretežka (relativno, kadar pričam z Octavio Spencer), gobezdava (jiiiihhh;D), srednjih let (če bom dosegla mojo drago mamo, točno tam)