Jaz tistemu, ki pravi, da ne mara pohanja, ne verjamem. Ne vem kateri del sočne-sredice-hrustljave-skorjice is there not to like!
Ok, problem zna bit v cvrtju, čeprav temu se jaz zvito izognem tako, da pečem v pečici. Na 220 stopinj tam nekje 20 minutk. AMPAK! V tem primeru se je treba držat enega pravila.
Panada (spet ena retro beseda!) mora biti bolj mastna, kar pomeni, da namesto drobtin raje uporabim zmlete krekerje (ala Vic, samo, da so eni še boljši v ta namen, Krit se jim reče), ki jim dodam še nariban parmezan.
Imam nekaj izvrstnih predlogov, kako pohanje malo zatwistati.
Danes vam predstavim prvega:
Cvetača je ena naboljših vrst zelenjave za pohanje. Ostane primerno hrustljava in ne vpije preveč olja, kar težko rečem za, denimo, pohane malancane?
Torej, namesto klasičnih drobtin sem v mikserju zmlela krekerje, en košček parmezana in slabo pest maka. Postopek je jasen. Najprej cvetke pomočiš v moko, potunkaš v malo osoljeno jajce in na koncu še v makove drobtine.
Kot rečeno gre potem to v pečico na 220 stopinj za 20 minut.
A nisem zvita?
zvita na kvadrat oz. oz. na spiralo..krekerčki, parmič in mak! 3 x mam rada.
no, pa imamo prilogo v soboto.
pa hvala,
pa še kdaj.
pa, če se ti bo dalo, tako mimogrede, čisto slučajno, lepo prosim še za kakšen recept z makom (nesladkišast).
matilda, a veš, da sicer mak ful redko uporabljam. bi ga pa recimo lahko stresla v maso za palačinke. pa jih potem nadevala s kakšnim zelenjavno-skutinim nadevom. če se mi kdaj kaj utrne, se javim.
a si se kopala te dni?
kopam se le v neslovenskih morjih, tako, da ne.
nisem pa še pospravila kratkih rokavov in popoldneve sem preživela brez nogavic.
se pa jesenski plašček že lufta za soboto:I
Ne, jaz pa prav res ne maram pohanja. Ničesar pohanega. Že odkar vem zase ne. Zelenjavo imam najraje kuhano v sopari, tako, da še hrusta. Ampak tele makove cvetke bi seveda pomlatila :p. Pa računam na to, da bodo tudi moji malčki marsikaj (zelenjavnega) pomlatili, če bo tako zapakirano. Res hvala za idejo
Tole bo pa za poskusit, hvala za idejo:)
darja, a bi ti takole spohala tudi piščančka, mislim v pečici, al bi se ogumio tkz. žvečilni pilek?
danes večerja na terasi. bom pa ziher pred spanjem en čajček spila (za vsak slučaj)
Pišče se ne bo ogumilo. Delam fingrse na podoben princip in so zmeri hit na žurčkih. Ahaha žvečilni pilek. Ahahahaaa.
Mirjam in Nina, lepo da ste prišli naokrog.
Naredila za kosilo dobro začinjeno pečeno bučo, nekaj kosov dala na stran, jih speštala in zamesila njoke, kot se šika
, ne pa s kuhano bučo (živi bili naslednji teden, pa jih odmrznili in sprobali). S polnimi usti buče dragitu razlagala o novodobni pohani cvetači (zame) oz. drugi zelenjavi (zanj), totalno navdušen: “Mak je res super ideja! Predlagam krekerje Tuc” Nič, bo treba sprobati
(hura)
A pa si cvetačo slučajno prej kej skuhala? Jaz bom probala z brokolijem, je ravno na zalogi.
gaja, oprosti za pozen odgovor. seveda lahko poskusiš tudi z brokolijem. čeprav pri brokoliju bi se šla jaz bolj soparjenje ali pa pečenje do črnega po ottolenhgijevsko.
sandale bom jutri namaziljila in pospravila in iz škatel povlekla pulije in sintetične minkse
zjutraj oblekla budno in šal za sprehod s cucko:(
sam še račka se je mankala za jutrišnje kosilo…
tale post uradno proglašam za KOSILO
Pozdravljena Darja,
a se cvetača malo pokuha prej?
hvala za odg.in lp
Živjo!
Oprosti za pozen odgovor… Ne, cvetače nič ne pokuhaš, kar direkt v pečico z njo!
Sama pripravljam tako dunajca, namesto krekerjev dodam vseeno drobtine & parmezan in v jajček malo mediteranskih začimb. Ko položim zrezke v pekač, pa na vsakega dodam malček masla. Ufff, kako zadiši