Danes sem predelala pečenega brancina, ki je ostal od nedeljskega druženja ob žaru.
Res ni najbolj sofisticirano, ampak meni je včasih super reciklirati ostanke.
Po navdihu Napotovega zaroštanega ribnika, sem pograbila pest špinače, tri korenčke, eno steblo zelene, en list ohrovta, tri stroke česna, limonino lupinico, olivca, sol, poper in parmezan. Vso zelenjavo sem ali narezala ali naribala, pomešala z olivcem in parmezanom, povrh pa razporedila kosmiče brancina.
Medtem se mi je skuhal krompir za pire, ki sem mu dodala še malo parmezana in muškatnega oreščka. Pire in še kakšen listič, ma, kaj listič!…
Kose masla daj čez zelenjavo in ribo, potem pa v pečico. Včasih se pač moraš strinjati z Nigello!
200 stopinj za 20 minut.
Rezultat je bila dišeča, zapečena večerja s skledo motovilca.
1:0 zame