Veganski bananin kruh? Zakaj pa ne?

Zakaj ne bi po celodnevnem švicanju v Bistroju (a sem vam že povedala, da odpiramo ob sedmih ZJUTRAJ) ob navalu stavkajočih, ki so prosili za kavo/šnopc/špricer/ipd in po tem, ko je danes izpod mojih ročic prišla čičerikina župca s porom in limonina pita s sivko, pa špinačna s feto in pinjolami in čokoladna s kardamomom in takšna s treviškim radičem in dimljeno rikoto in po tem, ko sem opravila še tri sestankce (bradati Indijec Mehtab z zbirko tristotih čajev, ki jih uvaža, gospa svetovalka za urejanje higienskega standarda in poročilo mojih punc iz Miklošičeve), po tem, ko sem zvečer prišla domov vrgla eno enko se igrala princeske na dvoru, skuhala večerjo, opravila vse tisto kar se v zvezi z davkarijo odlaša do zadnjega v mesecu, no, zakaj ne bi zdajle skupaj spravila še ene objave?

Danes bom z vami delila recept za veganski bananin kruh, ki je pri nas v Baziliki postal super popularen.

Takole gre, če zajtrkujete po moje (beri: v avtu).

Najprej v eni posodi zmešamo (z žlico, nič ne bomo mesili) suhe sestavine:

160 g mletih ovsenih kosmičev
160 g bele moke
160 g pirine moke
1 žličko cimeta
1 žličko mešanice začimb za medenjake
2 žlički sode bikarbone
1 žličko pecilnega praška
ščepec (himalajske) soli

V drugi posodi zmešamo mokre sestavine:

4 speštane zrele banane
½ skodelice agavinega sirupa
1/3 skodelice vode
1 skodelico sončničnega olja

Mokre sestavine lahko vse skupaj vržemo v blender in na brzino zmiksamo, lahko pa banane pretlačimo z vilico in potem zmešamo z ostalimi mokrimi sestavinami.

Na koncu skupaj premešamo suhe in mokre sestavine in dodamo pest grobo narezanih navadnih ali pekan orehov. Nekaj najlepših prihranimo in jih damo povrhu štruce. Vlijemo v dva ozka in dolga pekača (cca 30 cm) obložena s papirjem za peko. Pečemo eno uro pri 180 stopinjah.

Nekateri so za sladko. Ti lahko suhim sestavinam dodajo še dve žlici rjavega sladkorja.

Recept in krasne fotke (by Kaja Pogačar) si lahko pogledate tudi na spletni strani Projekta 27. Jaz se držim svojega Iphona.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.

10 comments on “Veganski bananin kruh? Zakaj pa ne?

  1. alcessa on said:

    Joj, super, bo treba poskusiti (ena stvar, ki jo vem o veganih, je ta, da delajo super sladice)!

  2. Martina on said:

    Mislim, da je to že v tretje, da v kratkem času naletim na različico bananinega kruha, zdajle pa res moram kupit tiste modelčke v sparu in voila, spečt! Lepo!

  3. matilda on said:

    Zakaj pa ne?
    Absolutno DAAAAA!

    banane, jes
    pekančki, jes
    = matildi po godu 100%

    kaja je pofotkala tako stajliš, da bi estetovci pri Kinfolku umrli od foušije in meni se samo nabira pričakovanje in vznemirjenje do prvega obiska.
    ko boš zagledala Lady in Black s kakimi pop colour koraldami, ki stoji na vratih in globoko diha (in ima malce razmazano maskaro…mislim Dior je čisto zglajzal…a jih delajo v Hou Ši Monu, al kaj)…bo najverjetneje, da sem to jaz.

  4. alcessa on said:

    Nardila. Ravnokar mampfam. NJAMI! :-) ))

    (deluje tudi s polnozrnato moko namesto bele)

  5. darja on said:

    Kinfolk? Matilda, ti moraš da imaš neke špijune tu. Samo to bom rekla.

  6. matilda on said:

    matilda ve, tudi kadar ne ve;)

  7. Pingback: Banananjam in čokošok « moosings

  8. Teja Oblak on said:

    Ravno včeraj spekla in vsi obiski v novem stanovanju so bili navdušeni!

  9. Maša on said:

    Super izgleda. Bi naredila, pa me zanima, koliko dl je enako eni skodelici? :)

  10. darja on said:

    2,3 dl = 1 skodelica

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

*

HTML tags are not allowed.