Začenja se!

Sezona špargljev je tu!

Jupiii!
Za začetek ena klasika. Šparglji z jajci. Brzinska reč.

Šopek divjih špargljev (6 eur!!!) opereš in vsakega posebej odlomiš pri koncu. Tam, kjer poči, se loči. Mehkejši del gre v uporabo, za trde dele še iščem navdih. Vse tole je šlo v odmet. Strašna škoda. Po moji grobi oceni vredna vsaj 2,90 eur. S tem se zmeraj težko sprijaznim.

Uporabne dele razrežeš in spodnje ločiš od vršičkov. Ti bodo šli prvi v ponev.

Na olivcu malo popražiš četrtinko pora ali eno majhno čebulico ali kakšen strok česna, dodaš spodnje dele uporabnega dela špargljev, zaliješ s kakšnim deci vode, da se na brzino podušijo. Medtem razžvrkljaš in soliš jajčka (recimo dve na osebo). V ponev dodaš še zgornje, mehkejše dele špargljev, malo popražiš in na koncu vliješ še jajčka.

In potem sledi spet ta prefrigan občutek, ko spraviš kosilo na mizo v devetih minutah.

Ta vnos je bil objavljen v Recepti z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

10 comments on “Začenja se!

 1. matilda on said:

  jaz seveda dodam tudi mal pršutka:)

 2. darja on said:

  seveda. in potem temu rečeš fritaja. (…kar se sliši mnogo bolj sofisticirano kot šparglji z jajčki)

 3. matilda on said:

  in jaz pršutek še malce podušim v vinu ;)

 4. darja on said:

  zdej si pa že važna.

 5. matilda on said:

  :) neeeeee:*

 6. nina on said:

  njaaaaam, ljubim šparglje!

 7. manja on said:

  ej darja, če se vedno iščeš navdih za trde dele špargljev….. zadnjič mi je tip, od katerega sem kupila divje šparglje, povedal, kako so lahko leseni deli uporabni. malo dlje jih kuhaš, zmiksaš, potem pa pripraviš kot prilogo po enakem principu kot špinačo. ali pa zmiksaš in uporabiš za juho. pa upam, da me ni navleku, ker mi je tole “zaupal”, ko sem mu “zatežila”, da so dragi, pa še pol jih bo šlo preč….. ne vem, če je tole zelo navdihujoče, je pa način, da ne vržeš 2,90 eur proč :-)

 8. darja on said:

  to, da bi jih naredila po principu špinače, me še ni prešinilo! samo včasih so pa res taaakooo trdi, da niso za res nič drugega kot za čaj ;-)

 9. Aisha on said:

  ponavadi iz teh trdih delov skuham ‘juho’ za špargljeve rižote. V lonec skupaj s trdimi deli dodam, malček belega vina, par koleščk korenčka, sol in poper. Kuham cca. 20-30min. Če ne porabim isti dan, ostanek zamrznem, ker velikokrat nimam časa za izdelavo ‘polivke-juhe’ za rižoto.

 10. darja on said:

  ja, tale nasvet je za ta pridne ;-)

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

*

HTML tags are not allowed.