Living On The Edge

Prejšnji teden sem zvedela, da živim v prekršku. Bojda obstaja nenapisano blogersko pravilo, ki gre, kot pravi Urša, da se fotk z Instagrama* ne uporablja za bloganje.

Zlomka.

Čeravno! Se moram strinjati s Crnkovičem, ki je Instafotke modro poimenoval kot vizualni pogovorni jezik, za razliko od knjižne/oldskul fotografije. Da ne bo pomote. Globoko in močno cenim blogerje, ki se tega lotevajo tako, kot je treba. Jaz pa bom ostala pri svojem. Enostavno zato, ker mi je tako lažje. Upam, da mi ne zamerite.

*Instagram je družabno omrežje, ki temelji na fotografijah. Za iUporabnike predstavlja preprosto orodje, ki nudi tudi nekaj osnovnih filtrov, ti so sposobni tudi bedne fotke spremeniti v…fine.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.

10 comments on “Living On The Edge

 1. matilda on said:

  ok, zdaj bom napisala samo to:
  jutri si bom zbrano in pozorno ogledala in seveda predvem poslušala video na povezavi, ker po eni minuti tega početja sem se odločila, da Ta Trenutek ni pravi.

  ampak, Darja…ker je lažje ali ker je to tvoj blog…

 2. Silvia on said:

  Ene blogerke imajo s sabo lastnega fotografa:), ene dobro slikajo, ene dobro stilirajo, ene dekorirajo, draga Darja, ti si pa Bazilika in dobro delas vse okoli nje, don’t complicate, you are doing good

 3. mojcej on said:

  čaki, čaki, tega pravila na poznam?
  Katera pravila pa so še, BTW?

 4. Pravila za blogat? Prvič slišm…tut jz mam z instagrama, pa še android mam, ne ajfon..to je že za zapor najbrž?

 5. darja on said:

  hehe, ne sej ni tako grozno. nekako smo si bili enotni, da standarde verjetno postavljajo tisti, ki se rangirajo najvišje na lestvici branosti. v zvezi z blogerskim kodeksom nimam nič drugega pretresiljivega. sicer pa je bila zanimiva debata.

  sisi, thank youuu!

 6. Sem tudi jaz morala šenkrat poslušat. Ne vem sicer iz kje izvira podlaga za to, kar je postalo pravilo. Več enakih mnenj? Lahko se samo pridružim s svojim mnenjem za svoj blog, da ne mešam skupaj dslr slik in instagram slik, ker mi je všeč, da ima blog uniformen izgled in da se vsebina ne podvaja. Nimam ravno toliko bralcev, da bi se jaz uvrščala med tiste, ki oblikujejo pravila, je pa zanimiv komentar Urše, da blogerji velikega kalibra tega ne počnejo. Npr. da bi Tommy Ton začel objavljat slike z instagrama na svojem blogu. Zelo bi pomešal vsebino. To je moj prikimek k ”pravilu”.

  Tvoj Bazilika blog ima lep uniformen izgled z insta fotografijami in je kul.
  Res bi bila zanimiva debata na to temo.

 7. Barbara on said:

  Poznam veliko modernih food blogov ki se poslužujejo Instafotk in meni so zlo všeč:) Če mene vprašaš, ni pravil, važno da izgleda slastno:)

 8. darja on said:

  Ja, se strinjam z napisanim. Pomembno je, da izpade kot neka konceptualna celota. Vseeno pa si blog velikega kalibra zasluži tudi fotke na tem nivoju.

  Meni je na tak način bloganje v veselje in (zaenkrat – opa!) ne v breme in zdaj, ko vidim, da ste z mano, lažje vesti nadaljujem v tej smeri.

 9. matilda on said:

  poznam dve vrsti fotografij v food blogorami, fotke vredne caravaggia, kjer high drama preseže hrustljavo zapečeno kožico vsakega pivkinega piščanca, najslabša čokolada izgleda kot omama in še koleraba izlgeda šik kot Anna W. Podarjajo nam fantazijo, da lahko tudi naš pukt izgleda kot natura morta po veličastnem kraljevem lovu. druga, bright stran pa je makarunasta oda mlečnosti, fokusiranju in pastelom, za kar je zaslužna The Queen , Martha. Tu srečamo radost, diši iz zaslona, zastavice visijo in imele bi prav vse fletne podstavke iz Anthropologie…aja pa nohti so zmeraj kratki in v kompatibilnih barvah.

  pol pa pride Bazilika z češkimi barvami hrane. rahlo sem dvignila levo obrv (rahlo je za tiste, ki vedo, kašno sposobnost dviganja ima moja leva obrv). kje je sjaj, kje je chiaroscuro, kje je bajka?
  in danes si ne morem predstavljat, da bi lahko tvoji posti izgledali drugače. Darja draga, orješ ledino.
  tvoje fotke so zabavne, tekst in slika se perfektno usklajujeta, všeč mi je geometrija v vizuelnem pripovedovanju, ene take množice iz nove matematike. skratka, tvoja zgodba.

  ko so že pri osmišljanju zgodb o hrani si poglejte tale projekt http://www.mrvica.hr/
  kjer je “mešanje” pomemben del podobe. precizno naštudiran mozaik.

 10. matilda on said:

  Aja, debata: g. C. ob njegovi predstavitvi komunicira po telefončku in ne z nevirtualno publiko. heh, kralj tviterašev.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

*

HTML tags are not allowed.