Zakaj ne bi po celodnevnem švicanju v Bistroju (a sem vam že povedala, da odpiramo ob sedmih ZJUTRAJ) ob navalu stavkajočih, ki so prosili za kavo/šnopc/špricer/ipd in po tem, ko je danes izpod mojih ročic prišla čičerikina župca s porom in limonina pita s sivko, pa špinačna s feto in pinjolami in čokoladna s kardamomom in takšna s treviškim radičem in dimljeno rikoto in po tem, ko sem opravila še tri sestankce (bradati Indijec Mehtab z zbirko tristotih čajev, ki jih uvaža, gospa svetovalka za urejanje higienskega standarda in poročilo mojih punc iz Miklošičeve), po tem, ko sem zvečer prišla domov vrgla eno enko se igrala princeske na dvoru, skuhala večerjo, opravila vse tisto kar se v zvezi z davkarijo odlaša do zadnjega v mesecu, no, zakaj ne bi zdajle skupaj spravila še ene objave?
Danes bom z vami delila recept za veganski bananin kruh, ki je pri nas v Baziliki postal super popularen.
Takole gre, če zajtrkujete po moje (beri: v avtu).
Najprej v eni posodi zmešamo (z žlico, nič ne bomo mesili) suhe sestavine:
160 g mletih ovsenih kosmičev
160 g bele moke
160 g pirine moke
1 žličko cimeta
1 žličko mešanice začimb za medenjake
2 žlički sode bikarbone
1 žličko pecilnega praška
ščepec (himalajske) soli
V drugi posodi zmešamo mokre sestavine:
4 speštane zrele banane
½ skodelice agavinega sirupa
1/3 skodelice vode
1 skodelico sončničnega olja
Mokre sestavine lahko vse skupaj vržemo v blender in na brzino zmiksamo, lahko pa banane pretlačimo z vilico in potem zmešamo z ostalimi mokrimi sestavinami.
Na koncu skupaj premešamo suhe in mokre sestavine in dodamo pest grobo narezanih navadnih ali pekan orehov. Nekaj najlepših prihranimo in jih damo povrhu štruce. Vlijemo v dva ozka in dolga pekača (cca 30 cm) obložena s papirjem za peko. Pečemo eno uro pri 180 stopinjah.
Nekateri so za sladko. Ti lahko suhim sestavinam dodajo še dve žlici rjavega sladkorja.
Recept in krasne fotke (by Kaja Pogačar) si lahko pogledate tudi na spletni strani Projekta 27. Jaz se držim svojega Iphona.